Wednesday, August 03, 2005

Lucky Cruisers

Ταξίδι με το Ρομίλντα (του Αγούδημου):
Πώς πληρώνοντας ένα απλό δρομολόγιο μπορείς πραγματικά να απολαύσεις μια κρουαζιέρα πολλών ημερών στα ελληνικά νερά - κανείς όμως δεν ξέρει τη διάρκειά της. Ούτε και η ίδια η εταιρεία. Είναι ένα ταξίδι έκπληξη (ένα σορπράιζ που λέγανε στις ελληνικές ταινίες).

Ρομίλντα λοιπόν: μια νέα άποψη και ταυτόχρονα μια νέα προοπτική για τις διακοπές μας.

Ψιθυρίζεται ότι τρίβει τα χέρια του ο Αλογομούρης, γιατί (λέει) εκτός από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πρώτης εθνικής θα μπουν στο στοίχημα οι μέρες και οι ώρες αναχώρησης του Ρομίλντα από τα λιμάνια της χώρας. Μιλάμε για πολύ μεγάλα κέρδη στον ΟΠΑΠ και ο υπουργός οικονομίας το ξέρει αυτό. Το ΦΠΑ στις οικοδομές φαίνεται ότι δεν είναι αρκετό και με αυτόν τον τρόπο ελπίζει να ξελασπώσει τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Σε αυτούς που θα προβλέπουν με επιτυχία την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, τα κέρδη του δελτίου θα απονέμονται σε ειδική τελετή στην προβλήτα του λιμανιού από τον υπουργό ναυτιλίας κ. Κεφαλογιάννη.
Πάντως ήδη οι παράνομοι μπουκ που παίζουν το Ρομίλντα δε χαρίζονται, δίνοντας σα χαμηλότερη απόδοση περίπου 13 προς 1 στην πρόβλεψη μέρας και ώρας (με απόκλιση τετάρτου της ώρας), κάτι που έχει εξιτάρει τους απανταχού κυνηγούς της θεάς τύχης.
Ταυτόχρονα, το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο ναυτιλίας επεξεργάζονται την εισαγωγή στο στοίχημα και του ‘ομόσταβλου’ Ροδάνθη καθώς και μιας σειράς άλλων ‘lucky cruisers’ (ή ‘τυχερών κρουαζιερόπλοιων’ όπως έχει επικρατήσει ο όρος).

Μια τέτοια προοπτική δεν αποκλείει να δούμε ραγδαίες εξελίξεις όπως την εισαγωγή του ΟΠΑΠ στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τόκυο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Κάτι τέτοιο θα σημάνει όχι απλά την αναθέρμανση της εθνικής οικονομίας αλλά θα είναι το όχημα για την εκπλήρωση του οράματος που υπάρχει στο Μαξίμου να δημιουργηθεί επιτέλους ‘εθνικός πλούτος’ από το χάος που υπάρχει στη χώρα.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home